Kırıkkale'nin Yıldızlı Borsası

Kırıkkale

Üyelerine daha iyi hizmet etmek için Kırıkkale Ticaret Borsası, Akredite sertifikasını alarak hizmette yeni bir sayfa açtı. Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer'e Akredite sertifikasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TOBB Başkanı

DENETİMLERDEN TAM NOT ALDI

TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından yürütülen Oda, Borsa Akreditasyon Sistemi 10.dönem sertifika töreni Ankara’da düzenlendi. TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Ali Şahin, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer ile akreditasyon sertifikası almaya hak kazanan 191 Oda ve Borsanın temsilcisi katıldı. Törende, akreditasyon denetimini başarıyla tamamlayan Kırıkkale Ticaret Borsası, TOBB’un ‘5 yıldızlı’ borsalar kategorisinde ilk sıralarda yer aldı. Açış konuşmasını yapan TOBB Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete 2001 yılında başlayan akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında alınan mesafeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Türkiye’de şu an 133’ü oda 58’i borsa olmak üzere 191 oda ve borsanın yapılan denetimler sonucu akredite olduğunu ifade eden Mete, amaçlarının tüm oda ve borsaların 5 yıldızlı hizmet standartlarına ulaşması olduğunu söyledi.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU BİRLİKTE VERDİ

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen törende 5 yıldızlı hizmet standardını yakalayan Kırıkkale Ticaret Borsası’na Akreditasyon Sertifikası verildi. Akreditasyon sertifikasını Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Genel Sekreter Harun Kahraman, Meclis Üyesi Ahmet Türksoy, Katip Üye Yusuf Bostancı, Tes. Ve İşt. Müdürü Berat Uludoğan, Muhasebe Sorumlusu Selda Mutlu, Borsa Personeli Abdullah İdik ödüllerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı. Ticaret Borsası Başkanı Sümer ise aldıkları Akredite Borsa Sertifikası’nın ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

5 YILDIZLI ODA VE BORSA KAPSAMINDAYIZ
Daha sonra söz alan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, akreditasyon sertifikası almaya hak kazanan 191 oda ve borsanın başkan ve çalışanlarını kutladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün ülke genelinde 191 oda ve borsamız 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında, yani akredite oldular. 41’i de hatta girmiş durumda. İnşallah kısa sürede bu 41’ine de bu salonda ödülünü vereceğiz. Gururla övüneceğimiz bir camiamız var. 5 yıldızın manası şudur aslında. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamıyla Londra’daki, Paris’teki, Berlin’deki oda ve borsalar, üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarla minimum aynı seviyede hizmet vermekte. Bu nedenle bugün buraya gelen 191 oda ve borsamızın başkanları ve tüm çalışanlarını kutluyorum” diye konuştu.

13 YILDA ÇOK ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, artık Türkiye’de sadece otellerinin değil, ülkenin geleceğine hizmet eden oda ve borsaların da 5 yıldızlı hizmet verdiğini vurguladı. Türkiye’nin son 12-13 yılda çok önemli mesafe kat ettiğini dile getiren Işık, birçok alanda artık 2002 ile kıyaslama yapmadıklarını ifade etti. Işık, bu başarının da özel sektörle yapılan işbirliği sayesinde yakalandığın söyledi.  Işık, oda ve borsalardan destek beklediklerini ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bürokrasinin azaltılmasıyla ilgili çalışmamız için sizlerden görüş bekliyoruz. Sizlere bir çağrı yapmak istiyorum. Ben bakan olarak arkadaşlarıma talimat verdim. Bizim mevzuatımızdaki gereksiz hükümlerin tamamını ayıklayalım. Bürokrasiyi artıran, kırtasiyeciliği artıran, gereksiz zaman ve enerji kaybına neden olan tüm gereksiz mevzuatı ayıklayalım. Bu talimatı verdim. Hedefimiz mart sonuna kadar bunu yapmak. Şu anda Başbakanımızın da böyle bir talimatı var. Ancak şunu da iyi biliyoruz, bizim bürokrasi anlayışımız, kendi yetkisinde olan bazı alanları devretmek istemez. O zaman bu yaptığımız çalışma belki sonuç vermeyebilir. O zaman ne yapalım? Gelin mevzuatımızı birlikte basitleştirelim ve en sade, en yalın bürokrasiye sahip bakanlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olsun. Bu noktada sizlerden özellikle destek bekliyoruz” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı